ÄSSÄ RECORDS ARTISTI

Bablo

Tarina

Suomen ehkä tunnistettavimman raspiäänen omaava Bablo alias Marko Junnilainen.

Bablo on pitkän linjan soft rocklaulaja, joka tunnetaan erityisesti karheasta raspikurkkusoundistaan. Musiikinystäviä Bablo on ilahduttanut jo 30 vuoden ajan kiertäen Suomea ja levyttäen toinen toistaan hienompia kappaleita. Näistä tunnetuimpia ovat muun muassa Alanyan kuningas, Reissumies, Kauas vuorten taa (Whiskey in the Jar), Paikka auringossa, Kaipaan, Taivas sinivalkoinen (Jersey Girl) ja Mies joka ei koskaan tanssi.

Bablon musiikin ja tulkinnan monitahoisuudesta sekä monipuolisesta kohdeyleisöstä kertoo myös se, että perinteisten keikkapaikkojen lisäksi Bablo on ollut mukana esimerkiksi Syksyn sävelessä ja Tangomarkkinoiden finaalissa vuonna 2013. 

Perinteisen mies ja kitara -tulkinnan mausteena Bablo hyödyntää livetaustoja, jotka mahdollistavat täyteläisen soundin myös soolona esiintyessään. 

Bablo on tätä nykyä myös levymoguli: miehen oma Ässä Records -levy-yhtiö lanseerattiin vuonna 2021 ja Bablo on kasvattanut yhtiönsä rosteria aina räpistä iskelmäpop-tulokkaisiin. Punainen lanka kaikessa tekemisessä on se, että musiikin pitää olla syntynyt sydämellä ja siitä pitää myös kuulua elämän maku.
 

Bablon albumit:
Aurinkoista Puolta 2018
20 Suosikkia / Reissumies 2014
Reissumies – Kaikkien aikojen parhaat 2012
Taivas tanssii 2011
Mies joka ei koskaan tanssi 2004
Taivas sinivalkoinen 2001
20 Suosikkia / Paikka auringossa 1997
Onnenpoika 1997
Paikka auringossa 1995
Kauas vuorten taa 1993

Artistin julkaisut