JULKAISU

Näillä mennään

Kansansuosikki T. T. Purontaka juhlii tuplasti!
Näillä mennään -single aloittaa niin 60-vuotisjuhlavuoden
kuin 45-vuotistaiteilijajuhlan

Komean uran energisenä esiintyjänä tehnyt iskelmätähti T. T. Purontaka julkaisi tänään uuden singlensä Näillä mennään. Samalla single aloittaa miehen 60-vuotisjuhlavuoden sekä jo 45 vuotta kestäneen taiteilijauran teemavuoden. Tuplajuhlinta huipentuu ensi syksynä toteutuvaan juhlakiertueeseen, jonka yksityiskohdista ilmoitetaan pian.

Tänään julkaistavan Näillä mennään -biisin takaa löytyy todellinen suomi-iskelmän dream team: sävellyksen teki muun muassa Seinäjoen tangomarkkinoiden sävellyskilpailun ja Kotkan meripäivien sävellyskilpailun voittanut, muun muassa Suvi Teräsniskalle, Katri Helenalle ja Yölinnulle hittejä nikkaroinut Jyrki Rasinkangas. Sanoituksissa avitti myös teatterikappaleita lyriikan lisäksi kynäilevä Pauli Ylitalo. Sovituksesta vastaa BumtsiBum!-kapteenina suuren yleisön tietoisuuteen sinkaissut kapellimestari ja sovittaja Jari Puhakka.

Pitkän linjan keikkakoneena tunnettu Purontaka sai idean kappaleeseen – missäs muuallakaan – kuin keikkareissulla.

“Olin ajamassa keikalle, kun päässäni alkoi soimaan hokema ’no näillä mennään kun muutakaan ei voi…’ Sitähän kuulee sanottavan useinkin ja mitä erilaisimmissa tilanteissa. Tuohon kun lisäsi vähän raakalautaa ja keskiviivaa omasta elämästä, niin kappaleen aihiohan oli siinä. Pauli Ylitalo viimeisteli tekstin, ja sävellys sekä sovitus syntyivät rautaisten ammattilaisten toimesta. Ja kas, uusi suomalainen iskelmä on jälleen valmis ja kuulijoitaan vailla”, Purontaka sanoo.

Vuosi 2022 alkaa uusien yhtiestyökumppaneiden kera.

“Vuosi on vaihtunut, ja sen myötä uusi sivu kääntyi elämässäni”, Purontaka jatkaa.

“Aloitimme yhteistyön Ässä Recordsin ja sielunkumppanini Marko ’Bablo’ Junnilaisen kanssa, ja Näillä mennään on ensimmäinen yhteinen julkaisumme.”

Näillä mennään
Säv: Jussi Rasinkangas
San: Tapani Purontaka, Pauli Ylitalo
Sov: Jari Puhakka

Levyn kansi
t.t. Purontaka - Naillä mennään
Tiedot