JULKAISU

I’ll Never Let You Go

Ristikkolegenda Erkki Vuokilan ja Bablon kasaama HiSQ-kollektiivi yhdisti voimansa Terri ja Norman Bergenin kanssa I’ll Never Let You Go -single sävellettiin jo 80-luvulla

Jo esimerkiksi Marko Hietalan sekä Jessie Galanten kanssa yhdessä biisejä julkaisseen Erkki Vuokilan ja Bablon kokoama HiSQ-kollektiivi paljastaa nyt todellisen herkkupalan vuosien takaa. Vuokila sävelsi ja sanoitti nyt julkaistavan rokkaavan kantribiisin I’ll Never Let You Gojo 1980-luvulla, ja biisi on kulkenut Erkin matkassa koko tämän ajan odottaen oikeaa paikkaa. Noin vuosikymmen sitten Erkki teki HiSQ-kollektiiviin kuuluvien Peter Engbergin sekä Noora Kuusikon ja Steve ’n’ Seagulls -yhtyeen Tomi Tajakan kanssa laulusta demon, mutta silloinkaan se ei päätynyt levytykseksi. Nyt moni unelma kävi toteen.

”Kun HiSQ teki uusia demoja, laulu pompsahti mieleen ja kun se kuulosti hyvältä, päätimme esitellä sen koko bändille. Tämä on vauhdikas biisi ja saattaa kuulostaa ihanalta ja iloiselta, mutta mieslaulajan tilanne on itse asiassa aika ahdistava. Toki tekstin voi ottaa myös vähemmän vakavasti”, Vuokila kertoo.

Yhdysvaltalainen pariskunta Terri ja Norman Bergen saatiin mukaan projektiin HISQin levy-yhtiön omistajan Bablon välityksellä. Bablo on aiemmin tehnyt töitä Normanin kanssa tulkiten hänen Only A Fool Breaks His Own Heart -biisin suomeksi nimellä Muisto vain jää, ja kun tuo kappale on samalla myös yksi Erkin rakkaimmista biiseistä kautta aikain, yhteistyö oli myös Vuokilalle enemmän kuin innostava ajatus. 

Norman Bergenin biisejä ovat levyttäneet vuosien mittaan muiden muassa Sir Tom Jones, Meat Loaf ja Nick Lowe, ja hänet muistetaan esimerkiksi Tony Orlandon ja Dawnin Knock Three Times -hitistä. Billy Bryantin lapsenlapsenlapsi Terri Norman puolestaan on musiikin monitaitaja, joka on nähty myös New Yorkin sekä Chicagon musikaalitähtenä ja esiintymässä lavoilla aina Copacabanasta Carnegie Halliin.

”Halusimme kappaleen kuulostavan samaan aikaan sekä modernilta että perinteiseltä, ja mukana on esimerkiksi pystybasso. Onneksi Norman saatiin soittamaan mukaan pianosoolo”, Vuokila sanoo ja jatkaa: ”Uskon tämän laulun istuvan hienosti siihen jatkumoon, jossa on kuultu esimerkiksi parivaljakoita Hazlewood–Sinatra sekä Johnny Cash vaimonsa June Carter Cashin kanssa.”

 I’ll Never Let You Go -singlen kokoonpano:

Peter Engberg – kitara
Mikko Mäkinen – koskettimet
Janne Rajala – basso
Risto Niinikoski – rummut
Iitu Häkkänen – taustalaulu

Levyn kansi
Tiedot