JULKAISU

Gimmee Gimmee Gimmee Some More

HiSQ-kollektiivilta ylistyslaulu rock n’ rollille – Gimmee Gimmee Gimmee Some Morella laulaa Jessie Galante. Erkki Vuokilan ja Bablon perustama ryhmä julkaisee jo seitsemännen singlensä

Suomalainen musiikkikollektiivi HiSQ syntyi vuoden 2021 alussa lauluntekijä Erkki Vuokilan ja artisti Bablon kohdatessa. Kaksikon ajatukset musiikista olivat niin yhteneväisiä ja intohimoisia, että he päättivät aloittaa välittömästi yhteistyön Bablon perustaman Ässä Recordsin puitteissa Erkin englanninkieliset laulut pohjanaan. Apuun pyydettiin myös tuottajagurut Peter Engberg sekä Janne Oinas. Taiteellisen puolen otti haltuun Markku Mäkelä ja videot Arto Pöllänen. HiSQ:n bändiin tuli Suomen kovimpia ammattilaisia.

HiSQ julkaisi ensimmäisen EP:nsä Hi Status Quotes 1–5 syyskuussa 2021. Viiden kappaleen EP:llä kuullaan eri solistia jokaisessa kappaleessa. Kollektiivin suurin suosio saavutettiin syyskuussa 2022 julkaistulla pianoballadilla Flesh and Blood, jonka Marko Hietala tulkitsee ainutlaatuisella äänellään. Nyt luvassa on jatkoa HiSQ:n seitsemännellä singlellä Gimmee Gimmee Gimmee Some More, jolla kuullaan buffalolaista Jessie Galantea.

”Jessien mielestä taustan henkeen sopi tarina siitä, miten rakastamaansa musiikkiin ei koskaan kyllästy ja sen vietäväksi kannattaisi vain antaa itsensä antautua. Kappaleessa on voimakkaan takova rytmi. Juuri studioon mennessä tuli tieto Wilko Johnsonin kuolemasta ja siitä tuli idea soittaa kitarat ilman plektraa, kunnianosoituksena Dr Feelgoodin loistavalle kitaristille. Biisin toinen puolisko todistaa sen, miten mukaansatempaavaa rokkaava musiikki voi olla. Kun se loppuu, haluat todennäköisesti kuunnella sen uudelleen eikä vähiten Jessien huikean äänen takia”, HiSQ:sta kommentoidaan.

HiSQ valmistelee koko ajan uusia lauluja Erkin ja Bablon johdatellessa taitavaa ryhmäänsä.

Gimmee Gimmee Gimmee Some More -singlen kokoonpano:

Jessie Galante – laulu
Peter Engberg – kitarat
Risto Niinikoski – rummut
Janne Rajala – basso
Mikko Mäkinen – koskettimet
Iida Häkkänen – taustalaulut
Janne Oinas – nauhoitus ja miksaus
Markku Mäkelä – kansitaide
Arto Pöllänen – video
Marko ”Bablo” Junnilainen – levy-yhtiö, ideointi

Levyn kansi
Tiedot