JULKAISU

Viimeinen valhe

Tänään päivänvalon näki Ikiroudan 17. single Viimeinen valhe, joka päättää yhtyeen poikkeuksellisen pitkäksi venähtäneen julkaisutauon. Idea sanoitukseen syntyi, kun kappaleen säveltänyt ja sanoittanut kitaristi Teemu Kuosmanen alkoi miettimään ihmisen vanhenemista, ja sitä että elämässä pitäisi tehdä asioita niin kuin itsestä hyvältä tuntuu.

”Ei pitäisi olla mukana asioissa ja roikkua ihmissuhteissa, joihin ei ole tyytyväinen. Jokainen meistä ansaitsee elämän, joka tyydyttää omat tarpeet ja jokainen meistä ansaitsee mahdollisuuden unelmoida ja tavoitella itselle tärkeitä asioita. Rehellisyys on kaikki kaikessa ja ilman sitä ei ole mitään. Petetyksi ei halua kukaan tulla”, Kuosmanen pohdiskelee ja jatkaa:

”Kappale on musiikillisesti melodista ja takuuvarmaa Ikiroutaa tarttuvine kitaraliideineen ja mukaansa tempaavine kertosäkeineen. Edellisestä sähköisestä bändikappaleesta onkin jo reilu vuosi, ja se on Ikiroudalle epätyypillisen pitkä julkaisuväli. Tosin joulun alla julkaistiin hiukan erilainen akustinen kappale, mutta perinteisestä rokkibiisistä on tosiaan kulunut jo tovi. Siksikin tässä ollaan erityisen innoissaan uuden äärellä! Ja kaiken muun lisäksi Viimeinen valhe on vain yksinkertaisesti niin hyvä kappale, että sekin nostaa innostusta. Odotukset ovat erittäin korkealla, ja uskomme että vanhat Ikirouta-fanit rakastavat kappaletta ja toivon mukaan saamme tämän myötä myös suuren joukon uusia kuuntelijoita! Tervetuloa Ikiroutaiseen maailmaan!”

Korona-aikana toimintaansa ahkerasti ylläpitänyt bändi on kasvattanut itselleen uskollisen ja laajan fanikunnan ympäri Suomea. Ikirouta on aktiivisesti esille sosiaalisen median kanavissaan, ja esimerkiksi soittotreeniensä Facebook-livelähetyksilleen yhtye on kerännyt parhaimmillaan yli 10 000 katselukertaa.

Ikirouta on:
Jori Kärki – laulu
Teemu Kuosmanen – kitara, kosketisoittimet
Jere Pellikka – basso
Jani Partanen – rummut

Levyn kansi
Tiedot