ÄSSÄ RECORDS ARTISTI

HiSQ

Tarina

Legendaarinen ristikonlaatija Erkki Vuokila perusti bändin HiSQ – mukana tunnettuja muusikoita.

Mitä tapahtuu, kun legendaarinen ristikonlaatija Erkki Vuokila yhdistää voimansa Bablon sekä Maria Hännisen ja muiden huippumuusikoiden kanssa – ja lyö kuvioon vielä TV- ja elokuvasarjat? Syntyy kollektiivi nimeltä HiSQ, joka muodostuu sanoista Hi Status Quotes. Rock-musiikille perinteiseen tapaan kaikki sai alkunsa teini-ikäisen pojan intohimosta – ja nyt aika oli kypsä kokonaiselle EP:lle musiikkia.

”Sain ensimmäisen sähköurkuni 16-vuotiaana, mutta olin jo 13-vuotiaana julkaissut ensimmäisen ristikkoni, joita sittemmin on julkaistu jo lähes 100 000 kappaletta. Soittelin muutamissa bändeissä, mutta lähinnä sävellykset päätyivät omaan pöytälaatikkoon. Ristikot ja musiikki ovat kuitenkin kulkeneet mukanani koko elämäni ajan”, Erkki kertoo.

”Vuonna 2020 viimein tuntui siltä, että nyt tätä ideaa on kokeiltava. Siis saada tv-sarjojen ja leffojen fanit ainakin kuuntelemaan näitä laulujani. Kaiken takana pitää kuitenkin olla hyvä musiikki, ja laulut ovat syntyneet spontaanisti, laskelmoimatta. Genreä ei oltu mietitty, ainakaan niin, että HiSQ edustaisi vain tiettyä genreä. Pikemminkin kaikista kappaleista tuli hyvinkin erilaisia.”

HiSQ-kollektiivissa mukana ovat:
 
Peter Engberg – kitara
Mikko Mäkinen – koskettimet
Janne Rajala – basso
Risto Niinikoski – rummut
Heini Ikonen – taustalaulu
Maria Hänninen, Bablo, Tea Salo, Hannu Lepola, Noora Kuusikko (vierailevat solistit)

Janne Oinas – äänitys, miksaus
Markku Mäkelä – kuvataide
Arto Pöllänen – videot

Artistin julkaisut